'Una sociedad que ha abolido la aventura convierte la abolición de esta sociedad en la única aventura posible'

lunes, 28 de noviembre de 2011

JoRnAdes dE SupErViVènCia a lA pSiQuiATriA


TEXTO PRESENTACIÓN
Hemos nacido acunadas por el miedo a ser diferentes, por el pánico a no ser las mejores, por la competición y el individualismo. Hemos crecido pisando a nuestras compañeras y acomplejadas por no tener un cuerpo como los de la tele. Hemos vivido a la búsqueda de la felicidad para tener cada vez más y más. NOs han hecho comprar una vida basada en el consumo de bienes y de experiencias, eternamente insatisfechas, eternamente incompletas.
El dolor que muchas sentimos es fruto de nuestra inadaptación y esta inadaptación no es una cosa de la que queramos librarnos... Estar bien adaptadas a una sociedad enferma no es símbolo de una buena salud, pero esta inadaptación causa dolor, y a veces mucho. No pretendemos adaptarnos a una sociedad a una sociedad que nos excluye por naturaleza. No pretendemos conformarnos con una sociedad que prima el enriquecimiento individual por encima del conjunto de las personas. Pensamos que nuestra inadaptación nos brinda la oportunidad de darnos cuenta de qué es lo que lo que no funciona en esta sociedad. A pesar de ello, este dolor puede ser insoportable. A veces, y sobretodo cuando es vivido en la intimidad, el dolor nos impide descubrir el origen qu lo genera y acabamos pensando que nosotros somos los culpables de nuestros malestares.
Es por ello que desde la Asamblea de Majaras hemos decidido encontrarnos para compartir experiencias, hablar de alternativas y denunciar las prácticas de este sistema, foco y origen de donde emanan nuestros malestares. No serán los psiquiátricos ni las pastillas las que nos permitan disfrutar de la salud sino una vida apasionada y vivida con la complicidad de todas las personas...

La resistencia, a todo lo que nos oprime, y la libertad son nuestra mejor terapia!
****************************
Divendres 02 Desembre

CSA CAN VIES C/ Jocs Florals, 40-42 L1 Mercat Nou, L1, L5 Plaça de Sants. Barcelona

18:00h Presentació de les Jornades

18: 30h Xerrada-debat: “Què és l’antipsiquiatria?”
x Edgar Vinyals
“Edgar Vinyals és integrador social, i estudiant de Treball Social. Participa a col•lectius per la integració de les persones amb discapacitats mentals o físiques o amb trastorns mentals. Un dels fundadors i Director de l'Associació d'Oci Inclusiu Sarau"

21:00h Sopador Vegà “Se te’n va l’olla” a càrrec de l’Assemblea de Majaras de Sant Boi

22:00h Actuació cantautor Pep Ventura

------------ ------------- ----------

Dissabte 03 Desembre

CSA CAN VIES C/ Jocs Florals, 40-42 L1 Mercat Nou, L1, L5 Plaça de Sants. Barcelona

10:30h BLOC DENÚNCIES (convidats + debat obert)

Electroshock
x Gorka
“Probablement si anéssim a sol•licitar a la salut pública, un tractament alternatiu al químic de la psiquiatria oficial, no aconseguiríem els nostres propòsits. Però si que existeixen tractaments "no químics", suposadament "terapèutics" i que semblaven extingits, però segueixen aplicant-se i fins i tot tornen a ser recomanats per "experimentats" professionals”

TAI i Ingrés psiquiàtric
x Paco Ferrández Méndez
"Psiquiatra per si de cas. Va créixer escoltant Kortatu i ballant l’ska de la Revuelta en el Frenopático. Després va fer 6 anys de carrera, i es formà a la Universitat de Valladolid per evitar que l’enxampessin de l’altre costat. Ve a donar veu als que no la tenen, i perquè no podia acabar en una altra Assemblea”

Sobremedicació
x Marisa
"Què passa si un dia diagnostiquen a un familiar teu? I si el mediquen de tal manera que deixa de ser com és? Marisa, mare d'un fill diagnosticat, va emprendre fa anys una lluita centrada en el coneixement actiu, en la recerca d'informació sobre farmacologia i observant els efectes a llarg termini dels fàrmacs en les persones diagnosticades"

Salud mental i centres d’acollida
x Anna Garcia
“Exclusions del sistema per ser “boig”, “pobre” i de vegades fins i tot estranger. Com son les situacions de les persones sense sostre en centres d’acollida? controls psiquiàtrics, atenció no adient, excés de medicació, ingressos involuntaris... Reflexions d’una treballadora de l’ àmbit social”


14:00h Dinar Vegà a càrreg del col•lectiu Te Kedas donde Kieras


15:00h Presentació Documental “Diferents”
x Col•lectiu Caliu
“Documental creat pel Grup Caliu que recull la memòria històrica de dos col•lectius oblidats: les persones amb discapacitat intel•lectual i les persones amb problemes de salut mental. Remuntant-se a l'Alemanya nazi i l’Espanya franquista. El documental lluita contra la discriminació que pateixen aquests col•lectius, intenta conscienciar i sensibilitzar per construir una societat veritablement inclusiva”


17:00h BLOC d’ALTERNATIVES I EXPERIÈNCIES (convidats + debat obert)

Radio Nikosia
“La ràdio com a potència d’acció política i transformadora, dispositiu d’acció i intervenció a la comunitat per a canviar certes coses... i possibilitats d’aquest tipus d’espais d’oportunitats i recuperació del rol, d’una identitat autogestionada”

Grupo de apoyo mútuo
“Psiquiatrització i lluita quotidiana. L’apropament a la necessitat d’organitzar-nos, afrontar els nostres problemes i socialitzar coneixements des de la condició compartida de persones afectades per l’ordre psiquiàtric”

Cooperativa Aixec
x Ana
“Des del camp social una visió des d’un tarannà sensible a la subversió, amb certa apropiació de l'etiqueta de malalt. Des d'aquí la definició des de les mateixes persones: Somiem desperts, tenim una manera pròpia de definir-nos cap a l’art”

Cooperativa terapèutica IPOMEA
"Col·lectiu que apliquen teràpies alternatives. El principi bàsic és l'autogestió de la salut, la transmissió de coneixements, l'aprenentatge mutu i col·lectiu i tornar-nos a fer amb les eines i coneixements. Així trencant amb la relació de teràpies i preu inassequible, d'aquí partint una part de denúncia i una altra d'alternativa"


21:00h Sopador Vegà


22:00h Actuació “La maldita música y la puta poesia”
"Grup format per la pianista Silvia Rodríguez i el poeta Cysko Muñoz. L’espectacle gira al voltant de melodies molt variades i poemes urbans però amb un caràcter existencial per explorar així noves formes d'expressió poètic-musical, a mig camí entre el recital i el concert"

23:00h Escenari boig
“Espai de participació popular on pots pujar a fer l’actuació que vulguis. Obert i lliure. Tot i que al principi costa arrencar la gent de la cadira, al final t’acabes animant. Què tens per allà amagat? Un monòleg, un poema, una cançó, un pensament.... tots benvinguts”

------- --------------- ----------------

Diumenge 04 Desembre

ATENEO LIBERTARIO DE SANT BOI. C/ Joan Bardina, n.45. FGC Sant Boi. Sant Boi del Llobregat

11:00h Taller de mites i prejudicis en la salut mental x Assemblea de Majaras de Sant Boi
"A través d'algunes tècniques de teatre de l'oprimit/da treballarem, reflexionarem i debatrem sobre els mites i prejudicis que interioritzem davant la imatge de persones que tenen problemes de salut mental. Espai de joc i resistència contra aquests prejudicis que comporten actituds i conductes opressores"


14:00h Dinar Vegà i llibertari


17:00h Cercavila reivindicativa: “Contra la psiquiatrización de la vida cotidiana”
Recorregut pels psiquiàtrics de Sant Boi del Llobregat. Sortida 17:00h Plaça de l’ajuntament de Sant Boi (al costat de l'estació FFCC Sant Boi)

No hay comentarios:

Publicar un comentario

Nota: solo los miembros de este blog pueden publicar comentarios.